top of page

דיני משפחה

יחסים בתוך המשפחה הם לעיתים מורכבים בטח שכסף מתחיל להיות מעורב.

משרד עורך דין ד״ר יריב דקל הוא בעל 28 שנות נסיון בדיני משפחה וישמח לסייע ללוות אתכם באירועים נעימים או להפוך אירועים משפחתיים פחות נעימים לניסבלים.

הסכמי ממון

הסכמי ממון

הסכם יחסי ממון נועד להגדיר כיצד יחולקו נכסיהם של בני זוג נשוי עם סיום נישואיהם והוא תקף גם לגבי מי שנישאו או עתידים להינשא בנישואים אזרחיים כולל בני זוג מאותו מין.

 

החתימה על הסכם ממנון היא דבר רגיש מכוון שתמיד יש משהו מבני הזוג שרגיש יותר ולכן חשוב שהמשרד המלווה יהיה מנוסה ומספיק ורגיש לכל הצדדים. הסכם ממון יכול להפוך גירושים מסוייתים לגירושים נסבלים.

חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע, כי בעת פטירה או גירושין זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית משווי הרכוש והממון המשותף שצברו במהלך נישואיהם, בהתאם להסדר איזון משאבים.אם זוג נשוי מעוניין כי במקרה של פקיעת הנישואין, הרכוש יחולק באופן שונה, צריך לקבוע את זה באופן מפורש בהסכם יחסי ממון.
בני זוג יכולים לערוך את הסכם הממון לפני נישואיהם, או במהלך הנישואים. חשוב לציין שמועד עריכת ההסכם משפיע על האופן שבו ניתן לאשר אותו. החוק תקף גם על בני זוג שנישאו או עתידים להינשא בנישואין אזרחיים, כולל בני זוג מאותו מין.
בני זוג מאותו מין אינם יכולים לאשר את ההסכם בערכאה הדתית, ולא כל הערכאות הדתיות יסכימו לאשר הסכם עבור זוגות שנישאו בנישואין אזרחיים.


כאשר בני זוג שאינם נשואים, אך חיים ביחד, רוצים לערוך הסכם המסדיר את מערכת היחסים הכלכלית ביניהם, ניתן לעשות זאת ע"י הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור.

משרד עו״ד ד״ר יריב דקל עוסק כבר שנים בתחום דיני המשפחה והוא ידוע ביכולות הגישור שלו.

תביעות גירושין

תביעות גירושין

גירושין היא חוויה לא נעימה לכל המשפחה וניהול משא ומתן לגירושין הוא אחד הדברים המורכבים ביותר שיש בעולם המשפט.

תהליך הגירושין הוא לא רק משפטי הוא גם תהליך אמוציונאלי מאוד וראוי לעשותו ברגישות האפשרית.

משרד עו״ד ד״ר יריב דקל דוגל בלעשות כל מאמץ להגיע להסכמות, ולהסכם ללא נזקים לצדדים המעורבים.

גם לאחר שמוגשות תביעות לערכאות משפטיות (במידה והמשא ומתן לא מצליח) עדיין אנחנו מנסים לסיים את ההליך במשא ומתן. משא ומתן טוב המתקדם בצעדים קטנים ובקצב המתאים לשני הצדדים

יריב דקל הוא מגשר כבר מעל 28 שנה ויחד עם הבנה מעמיקה בדיני המשפחה הוא מבין גם בנפשו של האדם.

מזונות

מזונות

המושג מזונות מתייחס, על פי–רוב, לתשלום שיעביר אחד ההורים להורה האחר במידה ובני הזוג נפרדו ואחד ההורים מחזיק במשמורת בלעדית על הילד. חשוב לציין כי החובה של ההורה לדאוג למזונות הילד תחול עליו כל עוד לבני הזוג ילדים משותפים גם אם הורי הילד מעולם לא נישאו כדין. מעבר לכך, מקובל להשתמש במושג מזונות גם במקרים שבהם הבעל יחויב להעביר לאשתו מזונות אישה שנועדו למעשה לאפשר את קיומה הכלכלי של האישה ברמת החיים שאליה היא הורגלה עוד לפני הפרידה – וזאת עד לרגע שבו יחולק רכושם של בני הזוג שווה בשווה.

לאורך השנים התקבעה בפסיקה התפיסה לפיה סכום המזונות הבסיסי יעמוד על 1,250 שקלים וזאת ללא קשר לחובתו של משלם המזונות להוסיף סכום כסף שנוסף שיאפשר להבטיח את העובדה שלילד תהיה קורת גג ומקום ללון בו. למען הסר ספק, אבטלה זמנית אינה יכולה להוות עילה לקבלת פטור מתשלום דמי מזונות.

בשנת 2017 ניתן פסק דין חדש על ידי בית המשפט העליון אשר עשה מהפכה בתחום דיני המזונות, ובתי המשפט לענייני משפחה עוד לומדים את אותו פסק דין ומנסים ליישמו ולהתמודד איתו. תפיסות העבר לגבי זהות החייב במזונות וגובה דמי המזונות השתנו במקרים מסויימים וכל מקרה נבחן לגופו.

עו״ד ד״ר יריב דקל מכיר את לשון החוק על בוריה ואת התפתחותה של הפסיקה, הכל כך חשובה, ויידע על אילו דגשים יש לתת את הדעת במטרה לוודא שסכום המזונות אשר נקבע לחובתו של מרשינו ישקף הלכה למעשה את צרכי הילדים בפועל.

מדור יחודי

מדור ייחודי

הזכות למדור נתונה לכל אישה נשואה, כחלק מזכותה למזונות. פירוש המונח מדור הוא קורת גג, כאשר ישנו גם מדור ספציפי – זכות האישה להתגורר באותו הבית בו חיה עם בעלה במהלך נישואיהם.

נושא המדור עולה בדרך כלל כאשר בני הזוג עומדים בפני פרידה, אז, במקרים רבים, מגיש הבעל לבית המשפט לענייני משפחה, תביעה לפירוק שיתוף בדירת המגורים, על מנת לקבל את חלקו בנכס. פירוק שיתוף משמעותו למעשה, כי השותפות בנכס תפורק, אם על ידי העברת הבעלות בדירה לאחד מבני הזוג ואם על ידי מכירתה לצד ג'.

במצב שבו הגיש בן זוגך תביעה לפירוק שיתוף בדירת המגורים, תהי רשאית לפנות אל בית הדין הרבני ולבקש צו של מדור ספציפי, אשר אם יינתן לך, ימנע מן הבעל לבצע כל הליך של פירוק שיתוף ואת תוכלי להמשיך ולהתגורר בדירה עד למועד בו יפוג תוקפו של הצו. המטרה תהיה כי בעת הזו יסודרו ביניכם כל ענייני הרכוש ואז לא תהיה כל מניעה לפירוק השיתוף.

שלום בית

שלום בית

תביעה לשלום בית היא תביעה שתכליתה לבקש מבית הדין הרבני למנוע גירושין, לפחות לתקופת ביניים. מדובר בתביעה המוגשת לבית הדין הרבני, שכן היא נגזרת של "דיני הנישואין והגירושין". באותה תקופת ביניים, המתבקשת במסגרת תביעה לשלום בית, יכול בית הדין להורות לצדדים לנסות לנהל מגעים או אף לחיות יחדיו במשותף, על מנת לנסות ליישב את ההדורים ביניהם.

ככלל, תביעה לשלום בית מוגשת לבית הדין הרבני על ידי הצד לגירושין שמבקש להימנע מגירושין. אך מצד שני, המציאות מלמדת שלעיתים תביעות לשלום בית מוגשות – בין היתר – כדי לעכב הליכים משפטיים וכן כדי לאפשר לצד מסוים להתארגן לקראת הליך גירושין. במילים אחרות, למרות שלתביעת שלום הבית יש תכלית ראויה, לעיתים נעשה בה שימוש לרעה.

תביעה לשלום בית היא תביעה משפטית לכל דבר ועניין: יש להגיש כתב תביעה, אשר במסגרתו תפורטנה טענותיה של המבקש\ת שלום בית. כמו כן, יש לשאת באגרה בשיעור של 250 ₪ בעת הגשת התביעה וכן להמציא את כתב התביעה לצד השני. לאחר מכן, הצדדים יתייצבו יחד עם עורכי דין גירושין המייצגים אותם לדיון בפני בית הדין הרבני.

background

 28 שנים של נסיון מצטבר

נשמח לעמוד לרשותך בכל תחום הנמצא בטיפול משרדינו.

לקבלת הצעת מחיר 

bottom of page